توقف واردات روغن از ابتدای آذر ماه
احمد خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به رضوانی فر رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد: ترخیص روغن خام سویا و روغن خام آفتابگردان از کلیه مبادی گمرکات کشور از اول آبان ممنوع است.
در نامه جهادکشاورزی آمده است: باتوجه به لزوم برنامهریزی برای تعدیل و تنظیم بازار روغن خوراکی، ترخیص روغن خام آفتابگردان و روغن خام سویا از تاریخ اول آبان ۱۴۰۲ از کلیه مبادی گمرکات اجرایی کشور تا اطلاع ثانوی مجاز نیست.
طبق دادههای رسمی سالیانه بیش از ۲ میلیون تن نیاز به روغن داریم که تنها ۷ درصد از این میزان در داخل تولید میشود و بالغ بر ۹۰ درصد باید وارد کنیم. حال با تصمیم جدید وزارت جهادکشاورزی احتمال رشد فزاینده قیمت در بازار وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فود پرس»، پس از انتشار نامه ممنوعیت موقت واردات روغن خام آفتابگردان وسویا از ابتدای آبان ماه ۱۴۰۲ حرف و حدیث های زیادی در خصوص وضعیت بازار روغن نباتی و واردات این کالاها به گوش رسید اما بررسی های ما نشان می دهد وضعیت واردات و موجودی روغن خام از وضعیت مطلوبی برخوردار است و به دلیل افت شدید قیمت های جهانی طی ماه های اخیر، استقبال تجار و فعالان صنعت روغن نباتی برای واردات روغن خام با قیمت پایین تر باعث شده تا واردات این کالاها با افزایش ۵۷ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل باشد.
بنا بر این گزارش طی شش ماهه نخست سال جاری، واردات روغن خام سویا با افزایش ۱۶۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲۲۸ هزار و ۲۱۴ تن افزایش یافته است. واردات روغن خام آفتابگردان نیز با افزایش ۴۹ درصدی به ۵۱۳ هزار و ۸۱۴ تن رسیده است. همچنین واردات روغن پالم نیز طی شش ماهه نخست سال جاری با افزایش ۷ درصدی همراه بوده و عدد ۱۹۵ هزار و ۳۸۷ تن را نشان می دهد. افزایش ۱۰۰ درصدی واردات روغن کلزا نیز عدد ۲۵ هزار و ۸۷۸ تن را ثبت کرده است.
Bu soba, içindeki yakıtın yanmasıyla oluşan ısıyı doğrudan çevresine yayar ve aynı zamanda suyun ısınmasını sağlar.